Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

„Itt az idő, hogy meghúzzuk a vikingek szakállát!”

Létrehozva:

Hétfőn kiderült, a Magyarország–Izland mérkőzés legnagyobb vesztesei azok a szurkolók, akiknek már megvolt a belépőjegyük az összecsapásra, hiszen a korlátozások miatt zárt kapuk mögött rendezik meg a meccset.

A Pesti Hírlap ettől függetlenül kíváncsi volt a mérkőzés előtti hangulatra, a szurkolók véleményére.

Mikulesz Zsolt fiatal korában igazolt labdarúgó volt, egy kis utánpótlásnevelő csapatnál végigjárta a korosztályokat, de egy idő után más kenyérkereset után nézett. Ma már asztalosként dolgozik, de természetesen figyelemmel követi a magyar labdarúgást.

„Mind a két csapaton nagy a nyomás, az viszont előny, hogy mi játszunk hazai pályán, még akkor is, ha végül a szurkolók nem lehetnek ott a stadionban. Szerintem, ha nehezen is, de a magyar válogatott uralni fogja a mérkőzést. A magyar csapat óriási mentális változáson ment keresztül az elmúlt egy-két évben. Azt látom, hogy tényleg az utolsó percig hajtanak, küzdenek, koncentrálnak, ami valljuk be, nem mindig volt igaz sem a nemzeti csapatra, sem a klubcsapatainkra. Mindenkinek át kell éreznie, hogy már az Eb ajtajában állunk, csak be kell lépni azon az ajtón! Szerencsénkre úgy néz ki, Szoboszlai Dominik mégis játszhat, szerintem ő lehet a nyerő embere a magyar csapatnak.”

Serestey Balázs két-, pontosabban háromlaki életet él. A korábbi igazolt labdarúgó a nyári időszakban Rodoszon dolgozik egy világszintű szállodalánc sportanimátoraként. Ott ismerkedett meg lengyel feleségével, így a holtidőszakban hol Magyarországon, hol Lengyelországban lakik. Amikor itthon van, rendszeresen jár mérkőzésekre, az Izland elleni meccsre is megvan a belépőjegye. Igaz, ő nem túl derűlátó.

„Küzdelmes, kevés gólt hozó mérkőzésre számítok, ahol azt sem tartom kizártnak, hogy hosszabbítás lesz. A nézők hiányozni fognak ez biztos, és ha valóban »túlórázni« kell, akkor az a kimagasló kondival rendelkező izlandiaknak lehet jó. Bár nagyon szeretném, ha a magyar csapat kijutna az Eb-re, most valahogy úgy érzem, hogy egy góllal kikapunk, a meccs hőse Finnbogasson lesz. De ezt csak azért mondom így, mert szimpatikus a neve.”

Serestey Balázzsal ellentétben a civilben pénzügyi területen dolgozó Gratzer Zoltán magyar győzelmet vár.

„Az utóbbi időben idegenben már végigvertük a fél Balkánt, itt az ideje, hogy hazai pályán is jól szerepeljünk, és meghúzzuk a vikingek szakállát. Rossi keze alatt motivált, a céljaiért tényleg küzdeni képes csapat alakult ki, amelyik megérdemli a csütörtöki győzelmet és az Eb-szereplést.”

Fehér György

 

 

Legnépszerűbb cikkeink