Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán: Most már 99,99 százalék, hogy túlél az egészségügy

Létrehozva:

Orbán Viktor és Gönczi Gábor a TV2 stúdiójában Fotó: TV2

Csoda történt: Orbán Viktor tegnap még 50 százalék esélyt látott arra, hogy összeomlik az egészségügy, de azóta „talált” ehhez még 49,9 százalékot arra, hogy ez mégsem következik be. A TV2 Tényeknek szerda este úgy fogalmazott, 99,99 százalék, hogy a szektor túléli, a mostani szigorítások hatásának érzékeléséhez legalább két hétre lesz szükség.

A Tényeknek adott interjút szerda este Orbán Viktor, aki az új intézkedések várható hatásairól is beszélt.

„Most, hogy meghoztuk az intézkedéseket, 99,99 százalék, hogy túléli az egészségügy a pandémiát. Ha azt kérdezi, hogy ma milyen állapotban van az egészségügy, akkor azt kell mondanom, hősies állapotban van az ellátórendszer” – mondta a miniszterelnök.

A mától életbe lépő intézkedéseket úgy kommentálta, több álláspont van a közvéleményben ezzel kapcsolatban, de a masszív többség szerint az országnak a védekezés közben is működnie kell. A kötelező maszkhasználatról a kormányfő azt mondta, hogy vannak szabálykövetők, és akik kevésbé azok. A legfontosabb, hogy a szabálykövetők meg tudják győzni azokat, akik kevésbé követik őket. Egy hónapról van szó, ezt kell kibírni – fogalmazott.

A koronavírus elleni vakcináról azt mondta: december végén csak kisebb mennyiségű vakcina áll majd rendelkezésre. Az Európai Unióban – mondta – több százmillió adag vakcinára lesz szükség. Ez a mennyiség áprilisban, májusban lesz majd elérhető.

„December végén, januárban lesz egy megkönnyebbülés, mert valami van, és lesz egy szabadulásérzésünk valamikor áprilisban” – mondta a magyarországi kilátásokról.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a járvány elleni védekezésben a magyar állam nyugati szomszédját, Ausztriát tekinti példának.

„Ugye, Ausztria a mi földerítő egységünk, őket követjük” – fogalmazott a miniszterelnök.

„Európa néhány országa, köztük Magyarország a karácsonyi ünnepet már szabadabban teszi megszervezhetővé, mint ahogyan most kell élni az életünket” – fejezte ki reményét a járványügyi kilátásokkal kapcsolatban.

A teljes interjút itt lehet megnézni.

 

Legnépszerűbb cikkeink