Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ursula von der Leyen: befagyasztva maradnak a Magyarországnak járó támogatások

Létrehozva:

Noha az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény elfogadásával Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit, további aggályok miatt mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az összes szükséges feltételt – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen Strasbourgban szerdán.

Ursula von der Leyen, az Európai Parlament plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi helyzete és a befagyasztott uniós pénzeszközökről tartott vitán kiemelte, az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új törvény szavatolja a bírói függetlenség megerősítését, és korlátozza az igazságszolgáltatásba való politikai beavatkozás lehetőségét. „Ezt kértük, Magyarország pedig teljesítette” – fogalmazott.

A szexuális kisebbséget érintő jogokkal, az akadémiai szabadsággal és a menedékjoggal kapcsolatos aggályok miatt visszatartott pénzeszközök azonban mindaddig befagyasztva maradnak, amíg Magyarország nem teljesíti az összes szükséges feltételt

– szögezte le az uniós bizottság elnöke.

(Fotó: François WALSCHAERTS / AFP )

Legnépszerűbb cikkeink