Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Már második napja 4000 alatt az új fertőzöttek száma

Létrehozva:

Újabb kapacitásnövelő intézkedéseket rendelt el a kormány: felfüggesztik a halasztható műtéteket. 

3927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 126 790 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 87, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 94 704 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 27%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6426 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 486-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. Miután a parlament kedden megszavazta a rendkívüli jogrend meghosszabbítását, a kormány kihirdette az újabb védelmi intézkedéseket. Ezek célja a koronavírus megbetegedések számának csökkentése és a kórházakra nehezedő terhet.

Az operatív törzs szerint Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép, és a most bevezetett védelmi intézkedésekkel az a cél, hogy ez így is maradjon. Újabb kapacitásnövelő intézkedéseket rendeltek el: a halasztható műtéteket felfüggesztik, bővül az ellátásba bevont kórházak és koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak száma.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.

 

Legnépszerűbb cikkeink