Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Béremelést lengetett be a Penny

Létrehozva:

Tavaly 17 százalékos béremelés volt a dolgozói fizetésekben, idén további 10 százalékos kompenzáció várható.

Négy millárd forintot szán a PENNY a dolgozói béremelés korrekciójára idén. A béremelés a tavalyi 17 százalékos emelést követően, idén még 10 százalékkal bővül ezeken felől a kiskereskedelmi lánc a dolgozói számára ettől az évtől dolgozói kedvezményt is biztosít – írta meg az Index.

Mint írják, a PENNY munkavállalói áprilistól magasabb bérekben és jelentős dolgozói kedvezményekben fognak részesülnek. A vállalat egy hosszú távú stratégiát dolgozott ki, amely számos juttatást tartalmaz.

A komplex juttatási csomag  az alábbiakból áll:

  • OTP SZÉP-kártya,
  • iskolakezdési támogatás,
  • teljesítménybónusz,
  • munkába járás költségtérítése,
  • vásárlási utalvány húsvétra és karácsonyra,
  •  valamint egy ajánlási program.

A béremelés legfontosabb eleme

Az idei évben a PENNY több mint ötezer alkalmazottjának egyik legfontosabb juttatási eleme az alapbérük átlagos 10 százalékos emelése lesz. Emellett az előkészítő munkáknak köszönhetően az idei évtől vásárlási kedvezményt is kapnak a PENNY dolgozói, amely érinti a logisztika és értékesítés területén dolgozó mintegy négyezer embert.

Béremelésre szánt milliárdok

Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője az Indexnek elmondta, hogy:

„Idén közel 4 milliárd forintot fordítunk bérfejlesztésre, és a tavalyi évben végrehajtott 17 százalékos emeléssel együtt összesen 27 százalékos jövedelemnövekedést értünk el. Mostani juttatási csomagunk a hazai piaci viszonyokhoz mérten kiemelkedő, bízunk benne, hogy munkatársaink továbbra is érzik, fontosak a vállalat számára.”

Ez a pluszjuttatás az értékesítési hálózat és a logisztika területén legnagyobb számban foglalkoztatott kollégák alapbérére vetítetten további, akár 2-4 százalék jövedelemnövekedést jelenthet – írja a lap.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: PENNY Market Facebook-oldala)

Legnépszerűbb cikkeink