Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A tanárok béremeléséért tüntettek Budapesten

Létrehozva:

Demonstrációt tartott több szervezet szombaton Budapesten, Budapesten, a Belügyminisztérium épülete előtt. A résztvevőknek a rendőrök meleg teát osztottak.

A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte.

Az Egységes Diákfrontot képviselő Perlaki-Borsos Noel úgy látja, hogy a kormány máris igyekszik kihátrálni a vállalásaiból. Nem igaz, hogy „brüsszeli papírcetliken” múlna a béremelés fedezete, ilyenekre nem lehet hivatkozni, miként emberek megélhetésével sem lehet szórakozni – fogalmazott.

A PDSZ országos választmányának tagja, Pál Alexandra a „félelmet nem ismerő” tiltakozásnak tulajdonítja a pedagógusoknak járó 32,2 százalékos béremelést. Hozzátette ugyanakkor, hogy nincs garancia az ígéretek betartására, ezért nem szabad hagyni, hogy „szemfényvesztés legyen a béremelésből”, amelynek egyébként a mértékével sem elégedett a szakszervezet.

Pál Alexandra szerint nem csak a tanári fizetéseken kell változtatni, az oktatás ugyancsak radikális átalakításokra szorul, a szervezők ezért a tiltakozó akciók folytatását ígérik. A rendezvényen néhány tucatnyian vettek részt, többen az EU és a PDSZ zászlójával érkeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a hideg időjárásra tekintettel meleg teát osztottak a tiltakozóknak, akik többször is Pintér Sándor távozását követelték. Az MTI értesülése szerint a rendőrség 200 liter teát készített az eseményre.

(Kiemelt kép illusztráció. Forrás: Egységes Diákfront – Grund FB-oldal)

Legnépszerűbb cikkeink