Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsony Gergely: Budapest ereje a közösségben van

Létrehozva:

Budapest ereje nem a városvezetésben van, attól erős, hogy ez a város egy közösség – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester szombaton Budapesten.

Karácsony Gergely az elmúlt évek eredményeiről és a jövőbeni tervekről szóló beszámolójában úgy fogalmazott: Budapest „iszonyatosan erős”. Attól erős, hogy ez a város egy közösség. „Nekünk az a dolgunk városvezetőkként, hogy a közösségnek ezt az erejét használjuk arra, hogy tovább tudjunk menni” – mondta, majd hangsúlyozta: egy nyitott kormányzásban hisznek, aminek az a lényege, hogy „a város ereje a közösség erejében van”.

Karácsony Gergely azt ígérte, ha újabb megbízatást kapnak a budapestiektől a város vezetésére, akkor soha nem fogják elfelejteni, hogy „ki a főnök”, hogy a budapestiek azok. A főpolgármester az egykori Merlin Színház felújításon átesett épületében tartotta beszámolóját, amelynek kezdetén közölte: november 17-re teljesen elkészül a rekonstrukció, akkor átadják az épületet a budapestieknek. Ez a felújítás összefügg azzal, hogy szeretnék a Városháza parkot is megvalósítani – tette hozzá.

(Kiemelt képünkön: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink