Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Másfél órás autósüldözés volt az éjjel Budapesten

Létrehozva:

Legalább hat rendőrautó üldözött egy autót éjjel Budapesten.

Autós üldözés volt Budapesten, a Bocskai úton vasárnap este. A 24.hu egyik olvasója videóra vette, ahogy legalább egy tucat rendőr kipattan a szolgálati járművéből a Bocskai úton, majd nagy nehezen kikapják a sofőrt a kocsiból, és a földre teperik. Legalább hat – köztük civil rendszámos – rendőrautó üldözött egy gépkocsit. Az autó kerekei kidurrantak, lökhárítója leszakadt, lámpája és ablaka betörött – írja a Telex.

Másfél órásra sikeredett az autós üldözés

A BRFK az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy vasárnap este negyed tizenegykor akartak ellenőrizni egy járművet a VIII. kerületben, a Rákóczi úton, de az a rendőri jelzés ellenére sem állt meg.  A jármű vezetője 22 óra 35 perckor a Bocskai út 35. szám előtt végül megállt, és ekkor intézkedés alá vonták. Személyi sérülés nem történt. A 39 éves férfit mintavételre előállították. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Közúti ellenőrzésnek indult, autós üldözés lett belőle

Közúti ellenőrzésnek indult, majd hajsza lett egy rendőri intézkedés vége 2023. augusztus 30-án 23 óra 50 perc körül Budapest III. kerületében, a Bécsi út és Virágosnyereg út kereszteződésénél. A járőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni, azonban a sofőr észlelve a rendőröket nagy sebességgel továbbhajtott az Árpád híd irányába – írja a police.hu. A rendőrök szirénázva üldözték az autót, a hajszába több rendőri egység és a zuglói polgárőrök is bekapcsolódtak, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem akart megállni.

A jármű a Könyves Kálmán körútról a Gubacsi útra fordult, majd az Illatos út, Epreserdő utca, Ecseri út, Üllői út vonalon száguldott tovább, visszatért a Könyves Kálmán körútra, majd amikor a villamossíneken át a Gyáli útra próbált rákanyarodni és elakadt a rendőrök elfogták. Menekülése közben több piros lámpát is figyelmen kívül hagyott és többször tért át a szemközti forgalmi sávba.  A 31 éves moldáv állampolgárt a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon állították elő, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt indult ellene eljárás. A férfit őrizetbe vették.​

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

Legnépszerűbb cikkeink