Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kerékpáros fejlesztések kezdődnek több fővárosi kerületben

Létrehozva:

Európai uniós forrás felhasználásával a kerékpáros közlekedést segítő fejlesztések kezdődtek a fővárosban – ismertette a Főpolgármesteri Hivatal kedden.

Az építési munkák és a forgalomtechnikai beavatkozások meghatározzák a II., a III. és a XIII. kerület közlekedését, és nemcsak a kerékpárosközlekedés, hanem a gyalogosközlekedés feltételei is javulnak – tartalmazza a közlemény.

Mint írták: a fejlesztések a Felhévíz, Újlak, Óbuda, Újlipótváros és Vizafogó területén kezdődtek. A projekt tervezésekor szempont volt, hogy biztonságos kerékpáros-kapcsolatok jöjjenek létre és a megvalósuló útvonalak csatlakozzanak a hálózat jelenlegi, illetve tervezett szakaszaihoz. Továbbá a Margitsziget északi részén irányhelyes kerékpársávok és további közlekedésbiztonsági intézkedések javítják majd az Árpád hídra a fel- és onnan a lehajtást – ismertették.

Közlésük szerint a fejlesztésnek köszönhetően biztonságosan kerékpározhatóvá válik az Árpád fejedelem útja és a Vörösvári út. Továbbá új csomóponti átvezetések megvalósításával vagy a már meglévők átalakításával jelentősen csökkennek a közúti közlekedés veszélyei a Váci úton, a Viza utca-Népfürdő utca csomópontban, illetve a Vörösvári úti kereszteződésekben – sorolták.

Ugyanakkor több egyirányú utca megnyílik a kétirányú kerékpáros-forgalom előtt a XIII. kerületben, valamint a gyalogos- és zöldfelületek fejlesztése ösztönzi a közterületek közösségi használatát, és vonzóbbá teszi a közlekedést a fenntartható közlekedési módokkal – fűzték hozzá.

A projekt várhatóan 2023 december közepéig valósul meg – tartalmazza a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.

(Kiemelt kép: Magasba tartott kerékpárok egy környezetbarát demonstráción a budapesti Margitszigeten 2015. április 25-én. Fotó: Attila Kisbenedek / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink