Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A bíró szerint aki polgári elégedetlenkedik, az nem dolgozik

Létrehozva:

„Ha engedetlenkednek, de azt akarják igazolni, hogy mégis dolgoznak, akkor ez a kettő hogy jön össze?” – fogalmazta meg a bíró a pedagógusok pere kapcsán.

Jelenleg is zajlik a kirúgott tanárok  pere, a bírónő szerint ez csak egy munkaügyi per, nem arról szól, hogy a kormány a jó vagy a rossz oldalon áll-e egy fontos politikai, társadalmi kérdésben, írja a 444

Tavaly ősszel több mint egy tucat pedagógust rúgtak ki mert részt vettek egy polgári engedetlenségi akcióban. Március 13-án volt az első tárgyalása annak a munkaügyi pernek, amelyet a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára, Törökné Pethő Erzsébet és Kapin Lilla, az Eötvös József Gimnázium tanára indított a Belső-Pesti Tankerület ellen. A Belső-Pesti Tankerülettől csak a jogi képviselő jött el, a tankerület vezetője – a szabályszerű idézés ellenére – nem jelent meg a tárgyaláson, betegség miatt.

A tanárok jogi képviselője pedig bejelentette, hogy  megváltoztatják a keresetüket, elállnak a visszahelyezési kérelmüktől Kapin Lilla, a budapesti Eötvös József Gimnázium és Törökné Pethő Erzsébet, a szintén fővárosi Vörösmarty Mihály Gimnázium volt tanára is. Tehát már nem kérik visszahelyezésüket, és abban az esetben sem szeretnének visszatérni korábbi intézményeikbe, ha egy jogerős végzés adna erre okot. A kiesett munkadíjat sem kérik, a sérelemdíj megfizetésére ugyanakkor továbbra is igényt tartanak. 

Holnap azaz, csütörtökön Törley Katalint és társait hallgatják meg.

(Kiemelt kép: Résztvevők a Diákok a Tanárokért címmel megrendezett tüntetésen Budapesten, 2022. március 16-án. Fotó: Karancsi Rudolf)

Legnépszerűbb cikkeink