Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Focimeccs miatt rúgták ki egy budapesti mentőállomás vezetőjét

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: MTVA / Bizományosi / Róka László

Felmentették a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól egy fővárosi mentőállomás vezetőjét, mert egy már kiürített mentőállomás területén focimeccset szerveztek. A mérkőzés során állítólag megrongálták az egyébként is bontásra váró épületet.

A doktornő mellett kiálltak a mentőállomás dolgozói, de az OMSZ nem hátrál, írta a HVG az OMSZ vizsgálatának jegyzőkönyve alapján. Az eset még november 7-én történt, amikor a mentőscsapat elbúcsúzott a bontásra váró Csörsz utcai mentőállomástól. Több dolgozó búcsúzóul egy focimeccset szervezett az akkor már átköltöztetett, őrizetlenül álló garázsban. A meccs után a focizó mentősök az ott maradt poroltókból párat kifújtak. A portál szerint az állomásvezető felmentését többek között azzal indokolták, hogy nem tett jelentést az ügyről, valamint nem vizsgálta át tüzetesen a helyszínt.

A gondnokság vezetője másnap ment ki a már „megrongált” állomásra. Ezután bekapcsolódott a régióvezető is, aki berendelte a Budai Mentőállomás vezetőjét, dr. Reppa Zsuzsannát. Reppa a poroltó készülékek kifújását meg akarta téríteni, viszont a többi keletkezett kárról azt mondta, hogy „egy lebontásra ítélt, rossz állapotú, lomokkal teli épületben kárt nem tehettünk”.

Az OMSZ szerint egy bontásra ítélt épületben sem lehetne kárt csinálni. Az OMSZ a vizsgálat nyomán végül leváltotta az állomásvezetői pozíciójából, írásbeli elmarasztalást kapott és felajánlották, hogy közös megegyezéssel lépjen ki a mentőszolgálattól. A felfüggesztett állomásvezető január közepén megkapta a tételes elszámolást, ami kicsit több mint 400 ezer forint.

A listán például több mikrohullámú sütő és bútorok is szerepelnek. A jegyzőkönyvbe az egyik mentős szerint az egyik ilyen mikró már több éve nem működött, azért használták azt kapufának. Egy másik ott dolgozó penészes bútorokról beszélt.

Az esetet követően az állomány 70 tagja petícióban állt ki az állomásvezető mellett. 

Azóta az állomásvezető a Magyar Orvosi Kamarához is fordult, hogy etikai vizsgálatot kérjen, hiszen az orvosi tevékenység végzése alól is felmentették.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink