Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kirúgták az Index főszerkesztőjét

Létrehozva:

Még nem tudni ki lesz az utódja, de az kiderült, hogy az igazgatóságban is vannak változások. 

„Az Index.hu Zrt. igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését” – írja közleményében Bodolai László, az igazgatóság elnöke. Azt egyelőre még nem tudni, hogy ki lép a helyére.

Bodolai az Index munkatársainak eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a lap politikai függetlensége nem volt és most sincs veszélyben, egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása a legnagyobb veszély ami leselkedik rájuk.

A főszerkesztő menesztésének indoklásában Bodolai azt írja: “az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni, ezért döntöttem a menesztéséről.”

A közleményből az is kiderült, hogy a korábban megüresedett vezérigazgató posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérték fel. A mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is, amire azért volt szükség, mert múlt héten az igazgatóságból az Indamédia két vezetője is távozott.

Legnépszerűbb cikkeink