Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nem eladó a Városháza

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

Karácsony Gergely főpolgármester cáfolta az Index értesülését, amely szerint a főváros vezetése eladná a városháza épületegyüttesét.

Az Index azt írta,  úgy értesült, hogy a főváros vezetése eladná a városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesét, Karácsony Gergely a portál szerint  számos ötlettel előállt már a városháza hasznosítására, Budapest legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt. A lap információi szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket az eladás ügyében. 

Karácsony szerint a cikk tényállítása mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök” megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka.

A főpolgármester azt is cáfolta, hogy egyáltalán lennének ilyen üzleti körök.

Nos, nem tudjuk, kik azok az üzleti körök, és milyen lépéseket tettek. Annyit vagyunk kénytelen megjegyezni, hogy a cikk szerzője összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot: mifelénk nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket

– írta, és  úgy fejezte be posztját: a Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról.

„Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat” – jelentette ki.

Legnépszerűbb cikkeink