Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Drámai döntőben DEAC-diadal

Létrehozva:

Fotó: MTI / Vasvári Tamás

A címvédő DEAC drámai csatában 4-3-ra legyőzte a házigazda Hydro Fehérvár AV19 csapatát a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi döntőjében.

A két csapat tavalyi a debreceni fináléban is találkozott, akkor a DEAC meglepetésre hosszabbítás után diadalmaskodott az osztrák bajnokságban szereplő riválisa felett és fennállása során először lett MK-győztes.

Alaposan ráijesztett a Debrecen az esélyesebbnek tartott hazaiakra. Ugyan előbb kihagyott egy emberelőnyt, ám a 10. percben Spirko a levegőben belenyúlt egy távoli lövésbe, így Tirronen nem védhetett. Hat perccel később megismétlődött a jelenet: Gőz kék vonalas lövésébe Kulesov nyúlt bele, a finn kapus ismét tehetetlen volt. Hiába támadott többet a Fehérvár, mégis kétgólos hátrányba került 2500 szurkolója előtt.

Teljesen felesleges kiállítással a második harmad elején ismét emberelőnyhöz jutott a DEAC, és a kapu előtti kavarodásból Novotny köszönt be. Érett a meglepetés. Nyomott, nyomott a Volán, és a meccs derekán szépített Németh lövésével, a kapu mögül visszatett passzból.

A harmadik harmadra őrült hajrát nyitott a Fehérvár. Előbb Erdély, majd Petan emberelőnyben talált be, így a 49. percben már 3-3 volt az állás. Két kapuvas segítette Hetényit, a vendégek kapusát, majd 2:53 perccel a vége előtt Sági tette bele az ütőjét egy lövésbe, a pakk pedig a fehérvári kapu jobb felső sarkába csapódott. A hajrában kettős emberelőnyt harcolt ki a Volán, sőt a kapusát is levitte, így 6 a 3 ellen támadhatott. Hetényi azonban kétszer is bravúrral védett.

A harmadik helyért a magyar bajnok FTC-Telekom küzdött meg a DVTK Jegesmedvék ellen. A fővárosi csapat 4-3-ra győzött a székesfehérvári helyosztón.

A két együttes eleinte egymás hibáiból élt: a fővárosiak úgy szereztek vezetést, hogy korongot loptak a középső harmadban, majd a diósgyőriek úgy egyenlítettek, hogy az FTC a támadó kék vonalnál veszítette el a pakkot. A második harmadban beszorította ellenfelét a DVTK, de a záró játékrész hajrában emberelőnybe került az FTC és élt a lehetőséggel.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink