Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Nyolcaddöntőbe jutott a Challenge Kupában a Kaposvár női röplabdacsapata

Létrehozva:

Kaposvári ünneplés | Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

Az első forduló keddi visszavágóján 3-1-re legyőzték az izraeli Makkabi Hadara együttesét.

Az előző idényben ebben a sorozatban elődöntős kaposváriak a múlt heti, első mérkőzésen viszonylag simán, 3-0-ra nyertek a nemzetközi kupaújonc izraeliek otthonában, így jó helyzetből várhatták a visszavágót, bár a csapatból hiányzott a válogatott kerettag Szedmák Réka.

A francia Vincent Lacombe irányította somogyiak nem kezdték jól az összecsapást, a rivális 11-7-re is vezetett, ám a hazaiak a következő tíz labdamenetből kilencet megnyerve fordítottak elsősorban annak köszönhetően, hogy a pontosabbá vált nyitásfogadásokból sokat tudták foglalkoztatni a belga center Nathalie Lemmenst. Bár az izraeliek ezt követően is küzdöttek, összességében semmi nem veszélyeztette a kaposváriak részsikerét (1-0).

A második felvonásra az addig feladóátlóként szerepelt Budai Viktória lett az egyik center, a helyén Tóth Jázmin folytatta. A szokatlan felállásban nem igazán találta a ritmust a hazai csapat, az izraeliek javuló sáncmunkájuknak és remek nyitásaiknak köszönhetően a hajrára fordulva három ponttal vezettek, előnyüket pedig a fehérorosz válogatott Hanna Tyupikina hatékony centerjátékának köszönhetően meg is tartották (1-1).

A harmadik játszmára a centerposztra visszatért Wirth Annamária, Budai pedig ismét ütőként szerepelt. A változtatásnak is köszönhetően ismét stabilabbá vált a vendéglátó együttes játéka, amelyből ezúttal Lemmens mellett Tatjana Matic emelkedett ki: a belga és a szerb idegenlégiós támadásaival és nyitásaival sem bírt az izraeli csapat, amely az újabb szett elvesztésével elbúcsúzott a sorozattól (2-1).

A negyedik, már tét nélküli etap egyoldalú küzdelmet hozott, a kaposváriak a továbbjutás tudatában szinte hibátlan röplabdával rukkoltak elő, amire az izraelieknek nem volt válaszuk, így a hazaiak megnyerték a 90 perces találkozót (3-1).

A somogyiak a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában a magyar válogatott Szakmáry Grétát foglalkoztató török Aydin Büyüksehir Belediyespor és a bosnyák OK Gacko párharcának továbbjutójával találkoznak. Az első mérkőzést a törökök nyerték 3-0-ra, a visszavágót szerdán rendezik Bosznia-Hercegovinában.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink