Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Fináléba jutott a Vasas Óbuda a női röplabda Közép-európai Liga bécsi négyes döntőjében

Létrehozva:

Fotó: Vasas röplabda / Facebook

Szerdán az első elődöntőben 3-1-re legyőzték a szlovén Maribort. A döntőben a szlovén OK Calcit Kamnik lesz a mieink ellenfele.

A találkozó első játszmáját a Maribor végig vezetve nyerte meg, elsősorban annak köszönhetően, hogy a nyitásfogadása sokkal pontosabb volt, mint a magyar együttesé. A Vasas a játszma derekára ledolgozta ugyan a játékrész elején összeszedett ötpontos hátrányát, de a rossz megoldások végül megpecsételték a sorsát.

A második játszmában is küzdött magával és ellenfelével a Vasas, de a görög Jannisz Atanaszopulosz vezetőedző addig forgatta és cserélgette játékosait, amíg rátalált a működő felállásra. A szett második felére egyre jobban összeállt a mieink védekezése, sikerült is egyenlíteni. 

A harmadik szettben az alapszakaszból második helyen négyes döntőbe jutott Vasas a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt, ám a negyedik játszmában 16-10-es szlovén vezetésnél úgy tűnt, csak a döntő szettben dől majd el az összecsapás. Az ebben a felvonásban addig gyengélkedő Vasas a magyar válogatott Török Kata nyitósorozatával, valamint az amerikai Taylor Bannister pontjaival egyenlített, majd a kiélezett végjátékot sok ki nem kényszerített hibája ellenére is megnyerte.

A Vasas Óbuda a csütörtökön 13 órakor kezdődő fináléban a szlovén OK Calcit Kamnikkal találkozik, amely a nap második mérkőzésén 3-2 arányban győzött az osztrák  Schwechat ellen.

 

*

Női röplabda Közép-európai Liga, elődöntő:

Vasas Óbuda–Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3-1 (-21, 19, 13, 26)

OK Calcit Kamnik (szlovén)–VB NÖ Sokol/Post Schwechat (osztrák) 3-2 (22, 7, -23, -20, 11)

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink