Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Harc nélküli megadás, már csak matematikai esély maradt

Létrehozva:

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A magyar női kézilabda-válogatott 30-19-re kikapott Dániától Granollersben, a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, így már csak matematikai esélye van a célként megfogalmazott negyeddöntőbe jutásra.

Remek védekezéssel kezdtek a mieink, az első nyolc percben csak egy gólt kaptunk és hármat lőttünk. Támadásban voltak kisebb-nagyobb hibák, ráadásul Klujbert, aki a németek elleni mérkőzésen szerzett combizomsérülése ellenére vállalta a játékot, néhány perc után le kellett cserélni, és a folytatásban már nem térhetett vissza, emiatt ismét beszűkültek a lehetőségek. A dánok egy négyes gólsorozattal fordítottak, sőt, a 22. percben már 12-9-re vezettek, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése sem törte meg a lendületüket. A hajrában védekezésben nem sikerült megfékezni az ellenfél játékosait, ráadásul a helyzetek kialakításával és kihasználásával is problémák voltak, így 15-11-es dán vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második félidő első felében sem változott a játék képe, a meccs kétharmadánál Dánia öt góllal vezetett, és mivel Rebecca Reinhardt kapus kiválóan védett, a különbség tovább nőtt. Az északiak egyre jobban védekeztek, erre alapozva az 52. percben már tízzel vezettek. Az időkérések, a cserék és a nyitott védekezés hatására sem javult a magyarok helyzete, így a sorsdöntő jelentőségűként beharangozott meccs meglepően sima vereséggel zárult.

„Nagyon váratlan volt, ami történt. Nem is az eredmény, hanem az, amit a pályán mutattunk. Így nem lehet kézilabdázni. Ez a gladiátorok sportága. Küzdelem, hit és akarat nélkül nagyon nehéz csinálni, és ha ezek közül csak az egyik hiányzik, akkor nem győzelmekről beszélhetünk, csakis vereségekről” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir, aki szerint a legnagyobb baj az volt, hogy hiányzott a küzdeni akarás a csapatból.

„A cserejátékosoknak is nehéz olyankor beállniuk, amikor az embernek olyan érzése van, hogy senki nem akar a pályán tartózkodni. A célunk nagyjából elúszott, de van még két mérkőzésünk, amelyeken úgy kellene játszanunk, ahogyan idáig, és nem úgy, ahogyan ma” – hangsúlyozta.

Pénteken Kongó, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság lesz a magyar válogatott ellenfele, de a továbbjutást jelentő második hely megszerzésére már matematikai esély is csak akkor marad, ha mindkét mérkőzést sikerül megnyerni. 

 

*

Középdöntő, III. csoport, 1. forduló:

Dánia–Magyarország 30-19 (15-11)

Németország–Kongó 29-18 (15-7)

Koreai Köztársaság–Csehország 32-26 (20-13)

Az állás: 1. Dánia 6 pont (98-60), 2. Németország 6 (85-63), 3. Koreai Köztársaság 4, 4. Magyarország 2, 5. Csehország 0 (76-95), 6. Kongó 0 (59-99).

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink