Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Mladenovic megint meghódította Ausztráliát

Létrehozva:

A horvát Ivan Dodig és a francia Kristina Mladenovic ünnepel a trófeával az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság vegyes páros versenye döntőjének eredményhirdetésén Melbourne-ben 2022. január 28-án. | Fotó: MTI / AP / Hamish Blair

Babos Tímea párospartnere ezúttal vegyes párosban diadalmaskodott az Australian Openen, A nőknél Barty Collins ellen döntőzhet majd, Nadal pedig rekordot dönthet, ha megnyeri a férfi egyest. Ez már a hajrá Melbourne-ben.

A horvát Ivan Dodig és a francia Kristina Mladenovic nyerte a vegyes párosok versenyét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az ötödik helyen kiemelt duó a pénteki döntőben két sima szettben verte a hazai közönség előtt szereplő, szabadkártyával indult Jason Kubler, Jaimee Fourlis kettőst. Mladenovic 2018-ban és 2020-ban Babos Tímeával női párosban ünnepelhetett az Australian Openen, tavaly azonban kettősük felbomlott. Babos idén nem is indult Melbourne-ben, Mladenovic pedig egyesben az első fordulóban búcsúzott.

A férfi egyesben a hatodik kiemelt Rafael Nadal jutott elsőként a döntőbe miután a pénteki elődöntőben négy játszmában legyőzte az olasz Matteo Berrettinit. Nadal ezzel Ezzel egy sikerre került attól, hogy rekordot állítson fel és megnyerje a 21. Grand Slam-tornáját: jelenleg Novak Djokoviccsal és Roger Federerrel holtversenyben csúcstartó 20 GS-győzelmével. A 35 éves spanyol teniszező 2 óra 58 perc alatt jutott túl a hetedik kiemelt Berrettinin, aki nem tudott vele szemben igazán komoly ellenállást kifejteni. A másik elődöntő, amelyben a US Open-győztes orosz Danyiil Medvegyev vagy a világranglistán negyedik görög Sztefanosz Cicipasz csapott össze, lapzártánkkor még tartott.

Az viszont már csütörtöki lapzártánk után derült ki, hogy a női egyes döntőjében a 27. helyen kiemelt Danielle Collins lesz a világelső ausztrál közönségkedvenc, Ashleigh Barty ellenfele. A 28 éves amerikai játékos a hetedikként rangsorolt lengyel Iga Swiatekkel csapott össze a második elődöntőben, agresszív stílusával lehengerelte esélyesebbnek tartott ellenfelét. Mindkét szettben háromszor vette el riválisa adogatójátékát, s miután ő mindössze kétszer bukta el a sajátját, 1 óra 19 perc alatt diadalmaskodott. Melbourne-i menetelésének köszönhetően az amerikait a jelenlegi 30. helyezése után jövő héttől már az első tíz között jegyezik majd a világranglistán, szombaton pedig pályafutása során először szerepelhet Grand Slam-torna fináléjában.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink