Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Zöld lámpa Djokovicsnak

Létrehozva:

DJOKOVICS TORNAGYŐZELMÉT ÜNNEPLI A TAVALYI ROLAND GARROSON | FOTÓ: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Novak Djokovics oltatlansága ellenére indulhat a francia nyílt teniszbajnokságon, ha az országban májusig nem romlik járványhelyzet.

Amelie Mauresmo, a salakpályás Grand Slam-torna igazgatója szerdán elmondta, jelen állás szerint semmi akadálya, hogy a címvédő szerb játékos pályára lépjen Párizsban.

Franciaországban ezen a héten megszüntették az általános maszkviselési kötelezettséget, és a koronavírus elleni oltással nem rendelkező emberek ismét beléphetnek az éttermekbe, a sportcsarnokokba és más helyekre.

A Francia Tenisz Szövetség elnöke, Gilles Moretton hozzátette, ha a vírushelyzet ismét romlik, a hatóságok kénytelenek lesznek megint bevezetni a korlátozásokat, ez pedig hatással lehet Djokovics részvételére: „A vírus, ha kis mértékben is, de még mindig itt van. Jelenleg zölden világítanak a lámpák, de óvatosnak kell lennünk, hiszen tudjuk, mi történt az elmúlt két évben. Ha megismétlődnének a dolgok, és a kormány új intézkedéseket hozna, azok minket is érintenének, de ez nem rajtunk múlik.”

Moretton arra számít, hogy nem lesz nézőszám-korlátozás, vagyis a stadionok maximális kapacitással várják majd a nézőket. Hozzáfűzte, a 600 ezer belépőjegyből körülbelül 500 ezer már elkelt az elmúlt egy hétben.

A kétszeres párizsi bajnok, összesen hússzoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovicsot januárban hosszas huzavona után kiutasították Ausztráliából, így kénytelen volt kihagyni az Australian Opent. Februárban kijelentette, hogy a következő Grand Slam-tornákon sem indul, ha megkövetelik tőle az oltást.

A francia nyílt bajnokság szervezői szerdán azt is bejelentették, hogy az orosz és a fehérorosz játékosok – például a világelső Danyiil Medvegyev – is részt vehetnek a tornán, de az ukrajnai háború miatt nem hazájuk színeiben.

A francia nyílt teniszbajnokságra május 22. és június 5. között kerül sor a párizsi Roland Garroson.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink