Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Davis Kupa: Nem sikerült a bravúr a magyar válogatottnak

Létrehozva:

VALKUSZ MÁTÉ ÉS PIROS ZSOMBOR A PÁROS MÉRKŐZÉSEN | FOTÓ: MAGYAR TENISZ SZÖVETSÉG

A hétvégi Davis Kupa-selejtező mérkőzésen a hazai pályán játszó ausztrálok a két utolsó egyest megnyerve fordítottak, így 3-2-re megnyerték a mérkőzést.

Fucsovics Márton pénteki győzelmét követően még reménykedtünk, hiszen – miután Piros Zsombor – elvesztette az első nap másik egyesét – döntetlennel fordult a csapat a szombati napra.

A párosra eredetileg Fucsovicsot és Marozsán Fábiánt jelölte ki Nagy Zoltán szövetségi kapitány, ám végül Fucsovicsot Valkusz Máté váltotta, hogy éljátékosunk pihenten léphessen pályára következő egyesében.

A 22 éves Marozsán és az egy évvel idősebb Valkusz remek választásnak bizonyult, mert kiválóan állta a sarat a Ken Rosewall Arenában a John Peers, Luke Saville kettőssel szemben. 

Az ausztrálok kiváló hálójátékkal 2:0-ra elhúztak, a következő négy gém viszont a hátulról irányító magyaroké lett, aztán 4:4 után egy újabb brékkel Marozsánék szettelőnybe kerültek. A második játszmában 5:4-ig egyetlen bréklabdát láthatott csak a közönség, aztán Saville elvesztette az adogatását, ez pedig a mieink diadalát jelentette.

Sajnos azonban hiába volt a pihenés, Fucsovics Mártonnak nem jött össze az újabb győzelem, a világranglistán öt hellyel előtte álló Alex de Minaur remek mérkőzésen, rövidítéssel végződő első, és egy igen fordulatos második játszmában kiegyenlítette a mérkőzés állását, így a csapatok második számú játékosai, Piros Zsombor és Thanasi Kokkinakis vívta a mindent eldöntő csatát.

A világranglistán 240. magyar játékos rögtön elvesztette az adogatását, 99. helyezett ellenfelének a szervái viszont sebezhetetlennek bizonyultak, így 36 perc elteltével Kokkinakis került szettelőnybe úgy, hogy adogatóként összesen öt pontot vesztett.

Az ausztrál aztán a folytatásban is alig rontott, Piros nem találta az ellenszert Kokkinakis gyorsításaira, így 1 óra 25 perc elteltével a hazai válogatott ünnepelhetett.

Az ausztrálok ezzel részt vehetnek a Davis Kupa-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben, míg a mieink – ugyancsak szeptemberben – osztályozót vívnak a Világcsoportban maradásért.

 

*

Davis Kupa, Világcsoport, selejtező, Sidney:

Ausztrália–Magyarország 3-2

Péntek:

Alex de Minaur–Piros Zsombor 7:5, 6:2.

Thanasi Kokkinakis–Fucsovics Márton 6:7, 6:1, 3:6.

Szombat:

John Peers, Luke Saville–Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6.

Thanasi Kokkinakis–Piros Zsombor 6:4, 6:4.

Alex de Minaur–Fucsovics Márton 7:6, 6:4.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink