Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Novak Djokovics vár Fucsovicsra

Létrehozva:

Fucsovics Márton | Fotó: Christophe Archambault / AFP

A világelső másfél hónapos kihagyás után tér vissza.

Fucsovics Márton három játszmában, 6:1, 6:7, 7:6-ra legyőzte az olasz Fabio Fogninit a Párizsban zajló, 3 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna első fordulójának hétfői játéknapján, a következő körben pedig a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Remekül kezdett a világranglistán negyvenedik helyezett magyar játékos és gyorsan elhúzott 5:0-ra. Ekkor meglepően sokat hibázó ellenfele (37.) ápolást kért, mert kisebb sérülés hátráltatta, de folytatni tudta a meccset, amelynek az első játszmáját azonban 27 perc alatt elveszítette.

A második szettben Fognini ismét elveszítette első adogatójátékát, ekkor dühében összetörte ütőjét, a folytatásban viszont váratlanul nagyot változott a játék képe: az olasz egyre kevesebbet hibázott, a magyar viszont egyre többet. A fordulatosan alakult, közepes színvonalú játszma rövidítésben dőlt el, Fucsovics 6-5-nél meccslabdához jutott, ám Fognini fordított, 8-6-ra nyert, ezzel 63 perc alatt egyenlített. A nyíregyházi teniszező többször reklamált riválisa sportszerűtlenségei miatt, de a mérkőzésvezető csupán szóbeli figyelmeztetést alkalmazott.

A harmadik felvonásban Fucsovics rögtön elveszítette adogatójátékát, ám hamarosan javított, és végül ez a szett is ugyanolyan fordulatos volt, mint a második. Fognini 5:4-nél a győzelemért szerválhatott, de nem járt sikerrel. Ezúttal is rövidítésre volt szükség, amelyben az olasz megint a földhöz vágta ütőjét, de a szankció újfent elmaradt. Fucsovics 6-3-nál három meccslabdához jutott, amelyek közül a harmadikat egy ásszal kihasználta, így 2 óra 44 perc után továbbjutást ünnepelhetett.

Fucsovics a második körben a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik, aki egyesben azon a meccsen tér majd vissza másfél hónapos kihagyást követően, ugyanis az amerikai nyílt bajnokság szeptember közepén elveszített döntője óta nem játszott mérkőzést.

MTI

Legnépszerűbb cikkeink