Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Márki-Zay három napra Brüsszelbe megy

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Találkozik majd az Európai Parlament és az Európai Bizottság több vezető tisztviselőjével, frakcióvezetők és biztosok is fogadják majd.

Mint a 444.hu írja, Márki-Zay tervezett programjából kitűnik, hogy nemcsak a szocialista, zöld és liberális, hanem néppárti, illetve a jobbközép oldalhoz közel álló szakértők és szervezetek is szívesen találkoznának vele. A programokat jórészt Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke szervezi.

Jövő kedd este a brüsszeli Parlament épülete mellett található WXYZ Bárban lehet találkozni a miniszterelnök-jelölttel. Az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum EP-képviselői közül is többen ott lesznek, de a program nyitott a brüsszeli magyar közönség előtt is.

Érdekes egybeesés, hogy ugyanazon az estén tartja a Fidesz pártalapítványa az Elkxrtuk című film bemutatóját a Cinéma Galeries nevű brüsszeli moziban, az előadás után pódiumbeszélgetéssel és állófogadással. A film magyarul, de angol felirattal megy majd. Az címe: „The Cost of Deception”, azaz „A csalás ára”. 

Márki-Zay Péter egy több mint félórás videóval jelentkezett vasárnap a Facebookon. Több dologról is beszélt: előkerültek a rövid videók, amikben a Fidesz próbálja meg lejáratni a hódmezővásárhelyi polgármestert, többek között azzal riogatva, hogy Márki-Zay győzelme esetén migránsok betelepítése várható Magyarországra. A videóban szóba hozta a hivatkozott Elkxrtukat is. Mint fogalmazott, ő maga nem látta az alkotást, de jellemzőnek tartja, hogy a magát folyton kereszténynek beállító Fidesz egy trágár című propagandafilmmel szórja teli az országot. Ő ennek a filmnek a címét sem akarja kiejteni – mondta, hozzátéve: annak ellenére sem nézte meg a mozit, hogy egy fideszes önkormányzati képviselő két jegyet is adott neki az egyik vetítésre.

Legnépszerűbb cikkeink