Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kilenc gól született Manchesterben, ikszelt a PSG

Létrehozva:

Fotó: AFP / Oli Scarff

Az előző idényben döntős Manchester City hazai pályán 6-3-ra legyőzte a három magyar válogatott labdarúgóval felálló német RB Leipziget a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. 

A lipcsei együttesnél Gulácsi Péter és Willi Orbán kezdő volt, Szoboszlai Dominik a kispadon kapott helyet, és a 60. percben állt be. A hazaiak a 16. percben egy szöglet utáni fejessel szereztek vezetést, majd a 28. percben Nordi Mukiele borzasztóan szerencsétlen mozdulattal saját kapujába fejelt, Gulácsi tehetetlen volt. Még a szünet előtt szépített az RB, de kezezés miatt megítélt büntetőből a City visszaállította a kétgólos különbséget.

A fordulást követően Christopher Nkunku második fejesgóljával 3-2-re módosította az állást. Azonban öt percre rá Jack Grealish remek tekeréssel bevette Gulácsi kapuját. Nkunku a 73. percben mesterhármast ért el, azonban két perc múlva jött az újabb válasz Joao Cancelo átlövésével. A hajrában Gabriel Jesus még egy védelmi hibát kihasználva beállította a 6-3-as végeredményt.

A Premier League címvédője zsinórban már a nyolcik mérkőzését nyerte meg BL-ben, ezzel Josep Guardiola együttese megdöntötte a klubcsúcsot az európai kupában sorozatban elért egymást követő hazai győzelmek tekintetében.

A csoport másik összecsapásán a Paris Saint-Germain-ben először volt kezdő a Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar trió. A franciák azonban hiába jutottak előnyhöz, a vendéglátó belga Club Brugge egyenlített, és a második félidőben pedig nem esett újabb gól.

A B jelű kvartettben az AC Milan a félidőben még vezetett Liverpoolban, ám a hazaiak fordítani tudtak, és otthon tartották a három pontot, míg az Atlético Madrid nem bírt vendégével, az FC Portóval.

A C csoportban a Dortmund mellett, amely idegenben 2-1 legyőzte a Besiktast, az Ajax kezdett győzelemmel, a holland együttes Sebastien Haller duplájával már a 9. percben 2-0-ra vezetett, az elefántcsontparti csatár később még kétszer volt eredményes, így mesternégyessel zárt.

A D csoportban az Internazionale-Real Madrid rangadó a 89. percben dőlt el a spanyolok javára.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink