Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Eltűntek a kecskeméti repülőnap szervezői

Létrehozva:

Fotó: Adrián Zoltán

Azt ígérték, hogy visszatérítik a belépőjegy árát azoknak, akik nem tudtak bejutni a rendezvényre, majd az esemény másnapján elérhetetlenné váltak.

Nyolc év után rendeztek ismét repülőnapot Kecskeméten, amire akkora volt az érdeklődés, hogy úgyis elkapkodták az összes jegyet, hogy a felnőtt belépő 5000 forintba került.

A Honvédelmi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton és vasárnap mintegy 120 ezer ember látogatott ki a Magyar Honvédség nagyszabású rendezvényére, ahol több mint 15 ország részvételével tartottak légibemutatókat és a haditechnikai kiállításokat.

A teltházas esemény miatt a szervezők már szombaton figyelmeztették a látogatókat, hogy komoly torlódásokra lehet számítani. Az esemény Facebook-oldalán olvasható beszámolók alapján aztán valóban több órát kellett várakozni a nemcsak a bejutásnál, hanem a kijutásnál is.

A bejegyzések szerint, miután két-három óra várakozás és araszolás után kiderült például, hogy megtelt a parkoló, és újabb két-három órás sorban állás következett volna, többen inkább hazamentek annak ellenére is, hogy már előre megvették a jegyüket.

Másnap, augusztus 30-án hétfőn ezek után többen is megpróbálták elérni a szervezőket, hogy visszakapják a jegy árát, azonban az esemény honlapján feltüntetett telefonszám csak előző estig élt, más elérhetőséget pedig nem adtak meg.

A hvg.hu megkereste az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, ahol azt a választ kapták, hogy náluk már senki nem foglalkozik a rendezvénnyel, sajtós pedig soha nem is volt.

A HVG és a Telex is kereste a Honvédelmi Minisztériumot, ami az esemény sajtóját biztosította. A Telexnek írott válaszában a Minisztérium végül elküldte az esemény oldalára hétfő este kitett közleményét, amiben elismerik, hogy tudnak a problémáról, létrehoztak egy emailcímet is, a  panasz.nrhb2021@mil.hu-t, ahol csütörtök estig lehet jelezni a panaszokat.

Mint írják, megvizsgálják a bejelentéseket, és indokolt esetben visszatérítik a belépők árát.

Legnépszerűbb cikkeink