Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyar társulat a holland kulturális fesztiválok sztárja

Létrehozva:

Artisták a Recirquel Újcirkusz Társulat My Land című produkciójának próbáján a Művészetek Palotájában (Müpa) 2018. október 15-én. | Fotó: MTI / Mónus Márton

A Recirquel az elmúlt években komoly ismertségre tett szert Hollandiában.

A magyar társulat új előadásával hirdetik a rangos Cultura Nova fesztivált, a groningeni Norderzoon fesztiválon bemutatott tíz előadásukra már az összes jegy elővételben elkelt.

Tizennégy alkalommal lép fel a Recirquel augusztusban Hollandiában, ahol a magyar társulat két jelentős kulturális fesztivál, a Noorderzon és a Cultura Nova vendége lesz. Először szerepel a magyar társulat az évente 135 ezer látogatót vonzó, az idén 31. alkalommal megrendezett groningeni Noorderzon fesztiválon. A Groningen város szívében található Noorderplantsoen parkban felállított sátrakban és színpadokon, valamint belvárosi helyszíneken egyszerre vannak jelen a színházi- és táncelőadások, a zene, az irodalom és a vizuális művészet legmagasabb szintű képviselői a világ minden tájáról. A Recirquel My Land című előadását, Vági Bence rendezésében augusztus 13. és 22. között összesen 10 alkalommal mutatják be itt. A kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt a kelet-európai artistaművészet bravúrjaival és színházi elemekkel ötvöző előadás az emberiség gyökereit kutatja, az ember és anyaföld közötti kapcsolatot fókuszába állítva. 

A Recirquel jól csengő név már az ország másik jelentős augusztusi kulturális rendezvényén, a Cultura Nova fesztiválon, ami hivatalos plakátjain a magyar társulat új előadásával csalogatja a látogatókat. A Cultura Nova a tánc, a zene, a film és a vizuális művészetek különleges, úttörő formáit mutatja be évről évre. A Recirquel negyedik alkalommal lép fel a rendezvényen, idén a társulat legújabb, Solus Amor című előadását láthatja augusztus 27. és 29. között négy alkalommal a holland közönség. A Müpa Fesztivál Színházában tavaly ősszel bemutatott produkciónak ez lesz az első külföldi fesztiválszereplése. A hitről, a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló Solus Amor című előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, azt az egyedülálló ősi hajtóerőt kutatva, ami időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt. A Solus Amort és a My Landet szeptember 9-étől a magyar közönség is újra láthatja a Müpa színpadán.

Legnépszerűbb cikkeink