Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Visszatért az olimpia sztárja

Létrehozva:

A négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász, Simone Biles a gerenda döntőjében vállalta a szereplést, miután az egyéni összetett, az ugrás és a felemáskorlát fináléja mellett a női tornászok talaj döntőjétől is visszalépett.

A négyszeres ötkarikás bajnok és 19-szeres vb-aranyérmes sztár a múlt hétvégi selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után viszont a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie.

„Azután a teljesítmény után, amit nyújtottam, nem akartam továbbmenni. A testem nem sérült meg, csak egy kicsit a büszkeségem” – nyilatkozta akkor Biles. „A mentális egészségemre kell koncentrálnom, mert ez minden sportágban egyre fontosabb. Meg kell magunkat védeni, ahelyett, hogy kimennénk, és azt tennénk, amit a világ elvár tőlünk. Már nem bízom annyira magamban” – tette hozzá.

Egy nappal később aztán jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz, amik közül ezt az egyet leszámítva, mindet visszamondta. Ezek után nem csoda, hogy csak még nagyobb volt a várakozás, amikor kiderült, hogy Biles mégis versenyezni fog gerendán. A számban aztán kettős kínai siker született, Kuan Csen-csen győzött Tang Hszi-jing előtt. 

Simone Biles a harmadik helyen végzett. Biles így két olimpia alatt szerzett hét érmet: négy aranyat, egy ezüstöt és két bronzot.

mti/ph

(Kiemelt kép: LIONEL BONAVENTURE  – AFP)

Legnépszerűbb cikkeink