Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Sovány újpesti előny, kiütéses Puskás-vereség

Létrehozva:

Marius Corbu, a Puskás Akadémia (k), valamint Tomas Simkovic (k) és Leonel Strumia, az FK Rigas FS játékosa a labdarúgó Konferencia-liga második selejtezőfordulójának első mérkőzésén a lettországi Jurmalában 2021. július 22-én. | Fotó: MTI / EPA / Toms Kalnins

A lila-fehérek viszonylag kedvező, a felcsútiak szinte kilátástlalan helyzetből várják a visszavágót.

Az Újpest hazai pályán 2-1-re nyert a liechtensteini Vaduz ellen csütörtökön, a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc első mérkőzésén. A Puskás Akadémia rosszabbul járt Lettországban, ellenfele kevesebb mint fél óra alatt kialakította a 3-0-ás végeredményt.

A fővárosi lila-fehérek visszavágásra készültek: a Vaduz ugyanis egyszer már volt a vendégük, és akkor a liechtensteini csapat 4-0 arányban győzött. Most más volt a helyzet, jól kezdte a találkozót a magyar kupagyőztes, hiszen Stieber megpattanó lövésével már a hetedik percben vezetést szerzett. A folytatásban is a lilák futballoztak veszélyesebben, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.    

A fordulást követően az Újpest a 64. percben az első lehetőségét gólra váltotta, és megérdemelten duplázta meg előnyét.

A Vaduz viszont nem kezdi majd reménytelen helyzetből a visszavágót, mivel a hajrában Cicek lövésénél Banai elszámította magát, így a lila-fehéreknek csak minimális előnyük maradt. Öröm az ürömben, hogy ebben a kiírásban nem számítanak az idegenben szerzett gólok, mert akkor az ellenfél kifejezetten kedvező helyzetben lenne.

A másik magyar csapat, a Puskás Akadémia viszont nagyon rossz előjelekkel készülhet a felcsúti visszavágóra, miután alig 25 perc elteltével háromgólos hátrányba került.

Hornyák Zsolt vezetőedző a szünetben megpróbálta átszervezni csapatát, de eredménytelenül, így a Puskás Akadémia szinte reménytelen helyzetből várja a jövő heti második találkozót. 

 

*

 

Selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzések:

 

Újpest FC–FC Vaduz (liechtensteini) 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Stieber (7.p.), Tallo (64.p.), illetve Cicek (81.p.).

 

FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia FC 3-0 (3-0)

Gólszerzők: Lemajic (8. és 24.p., a másodikat 11-esből), Freisenbichler (18.p.).

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink