Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Orbán: „Igazságot Magyarországnak!”

Létrehozva:

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Brüsszel megtámadta Magyarországot, ezért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra – jelentette ki a miniszterelnök pénteken az állami rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor elmondta: abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. A családi jog és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.

„Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak”, késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk – fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő úgy látja, Brüsszel szeretné, ha beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba, az Európai Bizottság szerint az iskolában vannak olyan jogok, amelyek megelőzik a szülői jogokat. Az EU szerint az európai szabadságeszmény kiteljesedését várják ettől, de a gyerek nem a felnőtt szabadság kérdésébe tartozik, és ez nem szabadság, hanem gyermekvédelmi kérdés – jelentette ki.

Megjegyezte: a világban nemzetek vannak, amelyeket tisztelni kell, és elfogadhatatlan, hogy Brüsszel visszaéljen a hatalmával, pénzügyileg zsaroljon minket.

Orbán Viktor bejelentette: a kormány úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozza a magyar helyreállítási alapot, és elindítja azokat a programokat, amelyeket az európai helyreállítási alap finanszírozna.

A Pegasus-ügyet egyetlen mondatban intézte el Orbán, aki szerint Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott a kérdést illetően – ezután Nagy Katalin, az állami rádió riportere nem forszírozta tovább a kérdezősködést.

A kormányfő elmondta: a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz. Augusztus 1-től bármely magyar állampolgár kérheti a harmadik oltást. Emlékeztetett: az idősekkel ismét külön kell foglalkozni, most is ők vannak a legnagyobb veszélyben, ezért felkeresik azokat, akik nem olttatták be magukat. A 12 év feletti gyermekeknél általános oltási akciót indítanak a beiskolázást megelőző napokban – idézte fel.

A most kezdődő tokiói olimpiáról azt mondta: ha Magyarország rendezné, semmi akadálya nem lenne, hogy normális körülmények között tartsák meg a játékokat. Tizenötmillió magyar várja, hogy becsülettel helytálljanak a sportolóink – fogalmazott.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink