Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán: Ismét jönnek a liberális gőzhengerek

Létrehozva:

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

„A Jóisten nem véletlenül rendelte úgy, hogy az emberek oda szülessenek, ahova” – jelentette ki a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában.

A kormányfő beszélt a kedden elfogadott, széles körben vitatott „pedofíliaellenes” törvénycsomagról – amely számára nem tűnik melegellenesnek.

A miniszterelnök arra figyelmeztetett mindenkit, hogy bár a koronavírus harmadik hullámát legyőztük, a következő időszakban mégsem lesz teljesen ugyanolyan az élet, mint a válság előtt, és foglalkoznunk kell a bevándorlás veszélyeivel is, a magyar kormány pedig továbbra is azon a véleményen van, hogy a „migráció rossz dolog”. 

Orbánaz oltási programmal kapcsolatban elmondta, hogy bár a fertőzöttségi és halálozási adatok jól alakulnak az utóbbi időben, mégsem dőlhetünk hátra: az oltatlanokat „meg fogja találni a vírus”. Vagyis „van potenciálisan 3 millió beteg emberünk Magyarországon” – fogalmazott.

Ahogy azt korábban megírtuk: a pedofíliaellenes törvényt, amely többek között megtiltja a homoszexualitást ábrázoló tartalmak elérhetőségét a fiatalok számára, a hatalmas társadalmi nyomás ellenére kedden megszavazta az Országgyűlés.

Arra a kérdésre, hogy a frissen elfogadott törvény valóban melegellenes-e, mint ahogy azt az ellenzék állítja, a miniszterelnök azt felelte, hogy a kormányoldal számára „nem tűnik annak”.

„Ha a melegközösség tagjai továbbolvassák a törvényt, akkor látják, hogy a gyermekek szexuális nevelése továbbra is a szülőkre tartozik, azt semmilyen intézmény nem veheti el, ezen az alapon áll ez a törvény” – magyarázta Orbán. A kormányfő megjegyezte, hogy úgy látja, Brüsszel az említett érvek miatt ezzel az üggyel kapcsolatban nem tud majd kötelezettségszegési eljárást indítani. 

Orbán egyébként tegnap is megnyilvánult a vitatott törvénnyel kapcsolatban. A Miniszterelnöki Sajtóiroda Szamizdat 10. címmel kiadott közleményének tanúsága szerint a kormányfő úgy véli: a törvény körüli felháborodás azt jelzi, hogy „a liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen”. Írásában összemossa a liberalizmust a kommunizmussal: „Hiába, a mozgalom örök; már nem a »világ proletárjai egyesüljetek«, hanem a »világ liberálisai egyesüljetek« az új jelszó. Ez persze erősíti azt a közép-európai meggyőződést, hogy ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista. A mostani baloldali kampány Magyarország ellen újabb bizonyíték arra, hogy ma a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett általuk definiált politikai korrektséget, véleménypluralizmus helyett pedig véleményhegemóniát akarnak a maguk számára” – áll a miniszterelnöki közleményben.

168.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink