Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Sűríti járatait az Eb idejére a BKK

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Sűríti egyes járatait és mobil értékesítőhelyeket üzemeltet a labdarúgó Európa-bajnokság idején a Budapesti Közlekedési Központ, amely közleményben tudatta a változásokat.

A Puskás Arénába meccsnapokon nem is lesz érdemes kocsival menni.

A péntek este kezdődő és egy hónapig tartó labdarúgó-Európa-bajnokság miatt megnyílik a városligeti műjégpályánál a Szurkolói zóna, ahol egyszerre 11 ezer focirajongó, kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket. A helyszín 31 napon keresztül délelőtt 11 órakor nyit, és az aznapi utolsó mérkőzés után egy órával, szünnapon pedig 22 órakor zár – jelezte közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Hősök tere melletti műlyégpálya könnyen megközelíthető közösségi közlekedéssel, gyalog vagy kerékpárral, parkoló azonban nem tartozik a Szurkolói zónához, ezért autóval nem érdemes menni. A kisföldalatti minden meccsnapon a késő esti időszakban nyújtott üzemidővel, a szokásosnál sűrűbben közlekedik. Június 26-ától – a csoportmérkőzéseket követő kieséses szakasz játéknapjain – hosszabbítás, tizenegyespárbaj esetén a földalatti a mérkőzések végéhez igazodva jár.

A járatokra a Szurkolói zóna bejáratához közel is lehet jegyet, bérletet venni, meccsnapokon 15 és 23 óra között nyitva tartó mobil értékesítési pont lesz az Olof Palme sétányon.

A BKK arra is felhívta a figyelmet, hogy június 15-én, június 23-án, június 19-én és június 27-én (tehát a budapesti mérkőzések napjain) a stadiont közösségi közlekedéssel, illetve gyalog lehet könnyebben megközelíteni, a rendezvény idején a stadionnál nem lesz parkolási lehetőség, továbbá a környéken útlezárásokra kell számítani.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink