Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

„Már csak az Eb-meccsekkel foglalkozunk”

Létrehozva:

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése a telki edzőközpontban 2021. május 18-án. | Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Holender Filip és Varga Roland, kijelentette, hogy a csapat meglepetést szeretne okozni a csoportkörben.

A Telkiben rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón Holender elmondta, hogy bár még öt nap hátra van az első, a címvédő portugálok elleni mérkőzésig, már mindannyian készen állnak és koncentráltak.

„A 2016-os Eb-szereplés is nagy élmény volt mindenki számára, azok a játékosok pedig, akik ott voltak és most is velünk vannak, természetesen sokat tudnak segíteni” – nyilatkozta a Partizan Beograd légiósa, és hozzátette, azt reméli, hogy a mostani csapat a négy évvel ezelőttihez hasonló jó eredmények elérésére lesz képes.

Holender elmondta, örült, hogy a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget, arról pedig, hogy az Eb-meccseken ki mennyit játszik majd, úgy vélekedett, a keret minden tagja arra készül, hogy játszani fog.

„Nagyon jó érzés volt most újra szurkolók előtt futballozni, örültünk, hogy visszatérhettek. Alig várjuk, hogy elkezdődjön az Eb, és a Puskás Arénában még több drukker előtt léphessünk pályára” – jelentette ki a támadó középpályás.

A sajtótájékoztató másik szereplője, Varga Roland beszámolt arról, hogy szerda este nem a portugál válogatott Izrael elleni felkészülési mérkőzését nézték, hanem a 2016-os kontinenstornán szereplő magyar csapatról szóló dokumentumfilmet.

„Még mindig hihetetlen volt látni, hogy mennyire megmozgatta az egész országot a franciaországi tornán nyújtott teljesítmény, mi pedig szeretnénk az idén valami hasonlót megélni” – jelentette ki az MTK Budapest játékosa, aki azt is elmondta, számára nagy öröm, és pozitív visszajelzés Marco Rossi szövetségi kapitány részéről, hogy behívta a keretbe.

„Bármennyi lehetőséget is kapok az Eb-n, megpróbálok élni vele, ugyanakkor fontos, hogy elsősorban csapatként gondolkozunk” – nyilatkozta Varga, hozzátéve, hogy a szakmai stáb természetesen mindhárom csoportellenfél játékát és legutóbbi mérkőzéseit kielemezte.

„Május 17. óta együtt készülünk, sok mindenről beszéltünk azóta, most viszont már csak az Eb-meccsekkel foglalkozunk” – mondta a csatár, aki kompaktnak érzi a válogatottat, amely nagyon jó közösséget alkot, és erre építkezve kellemetlen ellenfél akar lenni.

„Nem mi vagyunk az esélyesek, de agresszívan akarunk futballozni. Tudjuk, hogy lesznek lehetőségeink a meccseken, ezek közül minél többet szeretnénk kihasználni” – jelentette ki.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink