Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megvédené címét a Fradi

Létrehozva:

A gyõztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a bajnoki serleggel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntõjének (final 8) döntõjében játszott FTC-Telekom Waterpolo-Olympiakosz mérkõzés végén Hannoverben 2019. június 8-án. A Ferencváros 10-10-es döntetlent követõen ötméteresekkel 14-13-ra legyõzte a címvédõ Olympiakoszt, a csapat ezzel története során elõször megnyerte a Bajnokok Ligáját. | Fotó: MTI / Kovács Tamás

Csütörtöktől szombatig Belgrádban rendezik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét. A Ferencváros címvédőként ugrik medencébe.

A zöld-fehéreknek hosszú sikersorozatuk szakadt meg nemrég azzal, hogy a magyar bajnokságban nem jutottak a fináléba – a későbbi ezüstérmes OSC búcsúztatta őket –, de most a legrangosabb európai kupasorozatban javíthatnak.

Varga Zsolt vezetőedző együttese 2019-ben hódította el a trófeát, és mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt nem lett győztese a sorozatnak, jelenleg is az FTC a címvédő.

A magyar együttes a negyeddöntőben az európai Szuperkupa-döntő „visszavágóján” találkozik a Marseille együttesével. Másfél évvel ezelőtt a francia gárda az Eurokupa győzteseként vívta ki a jogot a Ferencváros elleni összecsapásra, amelyen a magyar csapat 14-11-re győzött.

Varga Zsolt a klub honlapjának elmondta, az elmúlt két hónapban rendkívül sokat dolgozott a csapat, és ennek az időszaknak volt olyan része, amely nem úgy alakult, ahogyan tervezték – itt a bajnoki rájátszásra utalt –, de ezekből is sokat tanultak.

Vogel Soma, az FTC Európa-bajnok kapusa elmondta, hogy mindenképpen szeretnék kijavítani a „hibájukat”, és minél jobban szerepelnének a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében.

Ha csütörtökön győz a Ferencváros a francia csapat ellen, akkor pénteken a Jug Dubrovnik–Brescia összecsapás győztesével találkozik a döntőbe jutásért.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink