Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megérkezett Magyarországra az orosz vakcina beszerzéséről szóló szerződéstervezet

Létrehozva:

“A megoldást az jelentené, ha minél előbb tudnának nagyszámban hatásos és biztonságos oltást hozni az országba, és azt a magyar embereknek beadni” – mondta Szijjártó Péter.

Naponta mintegy százan halnak bele a koronavírusba hazánkban, és a korlátozó intézkedések napi mintegy tízmilliárd forintos kárt okoznak a magyar gazdaságnak, közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar gyógyszerészeti hatóság szakemberei jelenleg is Oroszországban vannak és a helyszínen tanulmányozzák az orosz vakcina gyártási folyamatát. Csütörtökön az orosz egészségügyi hatósághoz látogatnak és folytatnak konzultációt.

 Ha a gyárlátogatások és a kapott dokumentációk áttekintése után a magyar gyógyszerészeti hatóság úgy dönt, hogy megadja a vészhelyzeti használati engedélyt az orosz vakcina magyarországi használatára, akkor alá tudják írni a szerződést és megállapodást tudnak kötni arról, hogy Magyarországra nagyszámú biztonságos oltóanyag érkezzen – közölte Szijjártó Péter. (MTI)

Érdekesség, hogy magyar választók az Opnio novemberi felmérése szerint nem kérnek sem az orosz sem pedig a kínai vakcinából; előbbit 7%, utóbbit mindössze 4% adatná be magának. (PH)

 

Legnépszerűbb cikkeink