Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Kicsi a Kúriának a Néprajzi Múzeum épülete

Vámosi Ágoston

Létrehozva:

Fotó: Máthé Zoltán

Pedig már évek óta tervezik a költözést. 

Már évek óta tervezik az Igazságügyi Palota átalakítását, amiről végül csütörtökön jelent meg a kormányhatározat – írja a 444. A Városligetben lévő 56-osok terét is azért túrták fel, hogy az oda felhúzott épületbe költöztessék a Néprajzi Múzeumot.

A lap szerint amikor a költözésről 2017-ben aláírtak egy szándéknyilatkozatot, Polt Péter főügyész épp arról beszélt, hogy az Igazságügyi Palota épülete az igazságszolgáltatás egységét is megjeleníti. Csakhogy a jelek szerint az egység annyira mégsem lesz teljes, mert a most megjelent kormányhatározat is elismeri, hogy mivel „az Igazságügyi Palota méreténél fogva nem alkalmas a rekonstrukciót követően beköltöző Kúria teljes szervezetének elhelyezésére”. Ezért bizonyos szervezeti egységeknek a közelben kell helyet keresni, valamelyik állami tulajdonú épületben.

A mostani tervek szerint az Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületét úgy újítanák fel, hogy az utóbbi alá épülne egy mélygarázs, aminek 23 százalékát az Igazságügyi Palota használhatná. Ezen kívül lesz egy közös étkezdéjük is. De a fűtési és az épületfelügyeleti rendszer is közös lesz.

 

Legnépszerűbb cikkeink