Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Megtámadták a népszavazást

Létrehozva:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt után a Momentum és a TASZ is megtámadta a Kúrián a pedofiltörvényről szóló népszavazást. Már magát a pedofiltörvényt is sokan kritizálják, mondván, a törvény nem más, mint egy orosz mintán alapuló propagandatörvény, ami sok mindenről szól ugyan, de a gyermekek védelme pont nincs köztük.

A Kutya Párt Facebookon azt írja, szerintük az egész népszavazás szembe megy a népszavazás rendeltetésével, hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, azaz értelmetlen a népszavazás.

A kérdések sem egyértelműek. Mint írják, több esetben nincs definiálva, hogy ki a kérdések alanya, tehát nem egyértelmű, hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat, de az sem egyértelmű, hogy csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni, vagy például s bohóchal nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se.

Az sem egyértelmű, milyen döntéseket kellene meghoznia a kormánynak a népszavazás kimenetelétől függően.

A népszavazásnak továbbá olyan eredménye is lehet, ami tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is, úgyhogy mehetne az irodalom és biológia könyvek nagy része a kukába.

A kérdések szerintük megtévesztőek is, hiszen például azt a hamis látszatot keltik, mintha ma is lenne lehetőség fiatalkorúak nemváltó műtétjére, valamint összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást, így több esetben a szavazó nincs tisztában azzal, hogy pontosan miről is dönt.

A Kutya Párt után a Momentum is megtámadta a Kúrián a népszavazást, mert a kérdések szerintük is értelmetlenek, mert a kérdések valójában nem népszavazási kérdések, és mert a kérdések alkotmányellenesek.

A Momentum azt mondja, hogy a népszavazás nem döntésre hívja a választópolgárokat, hanem biankó felhatalmazást adna a kormány leegyszerűsítő politikájának.

A párt szerint a jogi problémák jelentik a legkisebb gondot ennél a népszavazási kezdeményezésnél, a valódi probléma ugyanis, hogy ezek a kérdések és a kormány teljes kommunikációja a gyűlöletkeltésről szólnak.

Miközben hangsúlyozzák a gyermekek védelmét, közben számtalan olyan gyermek életét keserítik meg, akiknek amúgy segítségre, támogatásra lenne szükségük.

A két párt mellett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is megtámadta a kérdéseket. Mint megjegyzik, a Nemzeti Választási Bizottság a kérdések hitelesítésekor átsiklott afölött, hogy csak olyan kérdéseket lehet népszavazásra bocsátani, melyekre a választópolgárok egyértelmű választ adhatnak.

Azt egyébként, hogy mikor lehet a népszavazást megtartani, egyelőre senki nem tudja. Orbán Viktor is csak annyit mondott, reméli, ősszel elrendelik, és akkor még a választások előtt, januárban vagy februárban le lehet bonyolítani.

facebook/aradi péter

(Kiemelt kép: KARANCSI RUDOLF)

Legnépszerűbb cikkeink