Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vége mindennek

Létrehozva:

Az RTL Klub Híradójának és később a Blikknek is megszólalt annak a busznak a váltósofőrje, amelyik vasárnap reggel tragikus balesetet szenvedett Budapest felé az M7-es autópályán.

A busz Horvátországból tartott hazafele, amikor eddig ismeretlen okokból hajnali öt körül az árokba borult. A járművön 56-an tartózkodtak, a balesetben nyolc ember életét vesztette, nyolcan súlyosan, negyvenen pedig könnyebben megsérültek.

A váltósofőr a Híradónak azt mondta, a sofőrtársával nem sokkal korábban váltottak. Az utazásszervező cég MTI-hez eljuttatott közleményéből aztán az is kiderült, hogy Balatonlellénél cseréltek, a sofőr a baleset előtt körülbelül 45 perccel kezdte meg a vezetési idejét a kötelező pihenőjét követően.

„Mindenki friss volt. Hatszáz kilométerről beszélünk, nem hatezerről. Két sofőrnek hatszáz kilométer vezetési időben pár órás út. A kolléga sportolt, biciklizett, jó karban volt. Nekem sincs kutya bajom. Nem tudom, mi történt. Isten bizony, nem tudom” – mondta a Híradónak. 

„Én már csak azt éreztem, hogy vége mindennek, hogy repülünk” – tette hozzá.

„A becsapódás után a fűben fekve tértem magamhoz. Láttam, hogy az ülésem és a busz teljes eleje eltűnt. Nem tudom, hogy élhettem ezt túl. Megláttam a volán mögött Lacit, rögtön tudtam, hogy meghalt. Édesanyám mögötte ült. Ránéztem, és tudtam, hogy anyámon már nem lehet segíteni” – mondta már a Blikknek a könnyeivel küszködve a férfi.

Ő durrdefektre gyanakszik, de azt, hogy pontosan mi okozhatta a balesetet, a szakértők fogják megállapítani.

Az utazásszervező cég közleménye szerint a balesetkor forgalomban lévő, 2013-as évjáratú Mercedes busz kifogástalan műszaki állapotú volt, 2021. márciusában volt utoljára hatósági műszaki vizsgálaton, folyamatosan karbantartott és ellenőrzött jármű volt, amelyet lényegesen hosszabb utakra is igénybe vettek.

Az utazást a Volmer Tours Kft. szervezte Rolitúra márkanév alatt. Az utazáshoz a buszt a Tamás-Busz Kft.-től bérelték, amely céggel mintegy 6 éve dolgoznak együtt, minden alkalommal kiváló állapotú buszt, és képzett, tapasztalt sofőröket biztosítottak az utazásokra.

A közleményben hangsúlyozták, a baleset okait és körülményeit a hatóság vizsgálja, így ezekről több információjuk jelenleg nincsen.

mti/aradi péter

(Kiemelt kép: VASVÁRI TAMÁS – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink