Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megbírságolták a szervezőt Nagy Grófo temetése miatt

Létrehozva:

A járvány miatt legfeljebb ötvenen lehetnek egy temetésen, Nagy Grófót több százan búcsúztatták.

Nem tartotta be a védelmi intézkedéseket a Nagy Grófo néven ismert idősebb Kozák László temetését végző szolgáltató, ezért pénzbírsággal sújtották – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

A hvg.hu írta meg, hogy Gál Kristóf szóvivő szerint a rendőrség megállapította: a rendezvény szervezője nem tett eleget a vonatkozó kormányrendelet előírásainak. Emiatt a szolnoki rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében pénzbírságot szabott ki

A szóvivő a bírság mértékéről nem beszélt. Hangsúlyozta viszont, hogy „a temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból, – a szükségesség és arányosság elvét is figyelembe véve – tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek”.

A november 11-ével életbe lépett kormányrendelet értelmében a temetéseken jelenlévők száma nem haladhatja meg az 50 főt. A kormányrendelet rögzíti, hogy ennek a védelmi intézkedésnek a betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.

A temetésről Török Dániel kollégánk írt kimerítő riportot, amelyet itt lehet elérni.

Legnépszerűbb cikkeink