Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Deutsch: „Én szeretem az Európai Néppártot. Ennyi.”

Létrehozva:

A Facebookon reagált Deutsch Tamás az Európai Néppárt (EPP) frakciójának szerda esti döntésére, amelynek értelmében az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja eltiltotta a Fidesz politikusát minden szerepléstől és pozíciótól a frakció keretein belül. 

Reagált Deutsch Tamás az EPP rá vonatkozó döntésére:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Szerda este Deutschot eltiltották az EPP vonatkozásában minden szerepléstől, megnyilvánulástól, nem képviselheti a néppártot, nem beszélhet a nevében, nem vállalhat el semmilyen pozíciót ebbéli minőségében, de nem zárták ki a frakcióból.

Korábban elterjedt, ha kizárták volna, követte volna a teljes Fidesz-frakció. Deutch közvetlen a szavazás előtt egy nappal újra és immáron valóban bocsánatot kért Manfred Weber EPP-s frakcióvezetőtől, amiért mondatát az EU jogállamisági mechanizmusáról (akinek nincs félnivalója tőle, nem kell tartania tőle) a Gestapo és az ÁVO hasonló jelmondataihoz hasonlította.

A Deutschra vonatkozó döntések mellett az EPP elvi politikai nyilatkozatot is tett, nyilvánvalóan azért, hogy a fideszes, EU-ra, néppártra, néppárti vezetőkre vonatkozó kijelentések fényében nyomatékosítsa:

– Az EPP Európa-párti, az EU a szabadságon, szolidaritáson, demokrácián és a jogállamiságon alapszik, ezek az EPP megkérdőjelezhetetlen és vitathatatlan alapértékei is.
– Támogatjuk Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Ursula von der Leyen és Manfred Weber tevékenységét, amellyel megvédték az EPP értékeit és a jogállamisági mechanizmust. Utóbbira büszkék lehetünk, és az EU történelmi megegyezésének tekintjük.
– A Fidesz támadásai az EU és értékei ellen nem összeegyeztethetőek az EPP alapértékeivel: az EU-s integrációval, jogállamisággal, független igazságszolgáltatással, politikai befolyásolástól mentes médiával, civil társadalom támogatásával, emberi jogok és kisebbségek támogatásával.

Legnépszerűbb cikkeink