Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Jó ötlet volt az idősáv felfüggesztése a szakmai szervezetek szerint

Létrehozva:

Az idősek számára fenntartott kétórás védett vásárlási idősáv szombati felfüggesztése óta egyenletesebben oszlik el a forgalom az üzletekben – írta a Világgazdaság a csütörtöki számában, amit az MTI szemlézett.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak úgy nyilatkozott: az idősáv felfüggesztésével a kormány jókor, jól döntött, minden korosztály védettebbé vált.

Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség azt mondta, hogy az idősáv feloldása már csak azért is „gordiuszi csomót vágott át”, mert december 12-én, szombaton, a jövő csütörtökre eső december 24-ét dolgoztuk le, sok kereskedő pedig emiatt bizonytalan volt, hogy 8 órától 10-ig, vagy 9-től 11-ig kell-e védett idősávot biztosítania a 65 év felettieknek.

A kétórás időablakok kivezetésével a kereskedelmi dolgozók és a vásárlók is nyugodtabbak, az utóbbiak így könnyebben veszik tudomásul, hogy a kijárási korlátozással összefüggésben este hétig el kell hagyniuk az áruházakat – tette hozzá.

A Világgazdaság kitért arra is, hogy a várakozások szerint úgy mint tavaly decemberben, idén is csaknem 600 milliárd forintot hagyhatnak az élelmiszerboltokban a vevők.

Legnépszerűbb cikkeink