Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Ingyenes szűrést jelentett be Karácsony Gergely Budapesten

Létrehozva:

Ahogy az első hullám során is, ez most is nagy részben a Nyílt Társadalom Alapítvány adományából valósul meg.

Öt napon keresztül, négy helyszínen végez ingyenes önkéntes szűrést a Fővárosi Önkormányzat, írta Karácsony Gergely a Facebookon. A főváros ötezer antigéntesztet ajánlott fel a lakosoknak.

A szűréshez először regisztrálni kell online, aztán lehet is menni a belvárosi Városháza parkba, a Széna térre, a Keleti pályaudvarhoz, vagy az Etele téri metrókijárathoz december 19-e és 23-a között. A teszt eredményére mindössze 30 percet kell várni.

„Tudjuk, hogy ez a mennyiség megközelítőleg sem elég egy általános teszteléshez. Ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy az első 5000 budapesti lakcímkártyával rendelkező, 18 évesnél idősebb budapesti jelentkező még az ünnepek előtt, a mintavételt követő 30 percen belül megtudja, hogy aktív fertőzött-e” – írta.

Hozzátette, hogy hamarosan megkezdődik a legfontosabb közszolgáltatásokat biztosító budapesti munkavállalók tesztelése koronavírusra.

A programot a Fővárosi Önkormányzat indította 100 ezer antigéngyorsteszt segítségével, de a finanszírozásában mintegy 273 támogató vett részt 539 millió forint befizetésével.

A legnagyobb adomány, ahogy a járvány első hullámában, most is a Nyílt Társadalomért Alapítványtól érkezett. A pénzt teljes egészében a védekezésre fordítja a főváros. Ehhez járul hozzá az is, hogy az OTP Bank 10 ezer gyorstesztet juttatott el az önkormányzatnak – írta Karácsony Gergely.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink