Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Még több fegyvert készít Magyarországon a Rheunmetall

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Forrás: Twitter

A katonai célú járművek merőben újszerű, következő generációjának közös létrehozását célzó projektről állapodott meg a német Rheinmetall ipari csoport és Magyarország kormánya  – közölte Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az aláírt egyetértési nyilatkozat értelmében kutatás-fejlesztés, prototípusépítés, tesztelés, majd tervezetten sorozatgyártás valósul meg Magyarországon.

Úgy értékeltek: „mivel a civil szektort követően a katonai célú járművek terén is forradalmi változások körvonalazódnak, a projekt időzítése kedvező lehetőséget teremt a kibontakozó hazai védelmi ipar számára, hogy a világ technológiai élvonalához csatlakozzon”.

A közleményben idézik Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztost, aki azt mondta: a termék szellemi tulajdonának meghatározó elemei a Zalaegerszegen működő Rheinmetall Hungary Zrt. közös vállalatot illetik majd meg, továbbá várhatóan (a kutatás-fejlesztést követően) 2026-tól kezdődő sorozatgyártása szintén Magyarországon, Kaposváron valósul meg.

Armin Papperger, a Rheinmetall AG igazgatótanácsának elnöke úgy fogalmazott: „ez a kezdeményezés is bizonyítja Magyarország katonai és politikai döntéshozóinak elkötelezettségét, hogy hazájuk iparát a szárazföldi erők technológiáinak európai élvonalába emeljék. Ennek érdekében a magyar kormány szisztematikusan modernizálja a védelmi ipart és befektet kulcsfontosságú technológiákba.”

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink