Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Tegeződő közleményben duzzog Orbán Viktor sajtóhivatala a kormányával kapcsolatos kritikák miatt

Létrehozva:

A Miniszterelnöki Hivatal közleménye szamizdatot emleget, aztán csokorba szedve felsorolja a magyar (és lengyel) kormányt ért uniós kritikákat, nevekkel együtt, majd “Manfrednak” is üzennek.

Az Orbán Viktor által jegyzett közleményt változtatás nélkül adjuk közre:

Orbán Viktor válasza Manfred Webernek  (EU-szamizdat nro. 3.)

Az európai fősodratú média kirekeszti, mellőzi és letiltja azokat a gondolatokat, amelyek nem illenek abba a világképbe, amelyet ők sulykolnak nap mint nap. Ezt is el fogják hallgatni. Nekünk, közép-európaiaknak ez nem ismeretlen. Erre találtuk ki a szamizdatot. Írj, nyomtass, olvass, terjessz! Szam izdat, vagyis magunktól magunknak.

Manfred Weber azt állította december 3-án a Németországba akkreditált tudósítóknak, hogy nem Magyarország és Lengyelország ellen hozzák létre a hírhedt jogállamisági mechanizmust. Továbbá azt is, hogy a cél a jogállamisági kérdések depolitizálása, kivonása a pártpolitikai vitákból.
Az igazság azonban ennek éppen az ellenkezője. Ezt bizonyítják az alábbi nyilatkozatok.

Bizottság:
Jourová: Orbán beteg demokráciát épít.
Reynders: Néhány tagállamban jogállamisági válság van. Különösen Magyarországon és Lengyelországban.
Timmermans: A szabad sajtó szinte nem létezik Magyarországon.
Dalli: Ez a mechanizmus a módja annak, hogy a tagállamokat betereljük a sorba.
Parlament
Barley alelnök: Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni.
Verhofstadt: Nem kell bizonyítani, hogy Magyarország és Lengyelország működése összhangban áll-e a most felállítandó szisztémával. Ez már bizonyítva van. Most azonnal működésbe kell hozni.

Kormányok:
Maas: Most lesz végre egy eszközünk, amely nagyon fájdalmas lesz Magyarország és Lengyelország számára.
Asselborn: Semlegesíteni kell ezt a rákos daganatot. Magyarország ugyanolyan diktatúra, mint Belarusz.

A helyzet világos, kedves Manfred. Ti meg akarjátok változtatni a jelenlegi jogi helyzetet, hogy olyan eszközt hozzatok létre, amelyet azonnal Magyarország és

Lengyelország ellen fordíthattok. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és felelős nemzeti kormánypolitikusok nyilatkozatainak fényében ezt többé nem tudjátok letagadni. És azt várjátok, hogy mi, magyarok elfogadjuk ezt.

A németek sok mindent kértek már tőlünk, magyaroktól a történelem során, de Ti vagytok az elsők, akik balfácánnak is néztek bennünket. Nem vagyunk azok – zárul Orbán Viktor közleménye.

(MTI-OS)

Legnépszerűbb cikkeink