Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Felmentették azt a svéd nőt, akit fia 28 évig tartó fogva tartásával gyanúsítottak

Létrehozva:

Egy svéd ügyész ejtette a vádat az ellen a nő ellen, akit a héten annak gyanújával vettek őrizetbe a skandináv országban, hogy lakásukban 28 évig fogva tartotta fiát.

„A nőt semmilyen bűncselekménnyel nem gyanúsítják. Nem találtunk semmilyen bizonyítékot erre vonatkozóan” – mondta Emma Olsson ügyész a Svéd Rádiónak csütörtökön. A történteknek valamilyen mentális betegséghez lehetett köze, és ez vezethetett a társadalomból való elvonuláshoz – tette hozzá.

A hetvenes éveiben járó nőt hétfőn vették őrizetbe, egy nappal azután, hogy a 41 éves fiát kórházba szállították, miután az egyik rokonuk értesítette a hatóságokat. Az Expressen című svéd napilapnak azt nyilatkozta, hogy a lakás olyan volt, mint valami „rémálom”, a házat ürülék és szemét borította, a férfi testét sérülések borították.

Az orvosszakértő ezzel szemben úgy értékelte, hogy a férfi nem abúzus miatt szerezte sérüléseit, azok betegségének jelei voltak – mondta az ügyész. Ezek után elrendelték a nő szabadon bocsátását.

Az Aftonbladet című svéd napilap által idézett források szerint az anya túlságosan védte fiát, 12 éves korában ki is vette őt az iskolából.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink