Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Levelet írt Sorosnak Orbán Viktor

Létrehozva:

Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak írta Orbán Viktor miniszterelnök Soros György napokban közzétett cikkére adott szerdai válaszában.

Orbán azzal indokolta levelét, hogy Soros egy hete a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében arra utasította az EU vezetőit, keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni. A magyar kormányfő szerint Európa akkor lesz ismét naggyá, ha a nemzetei is újra naggyá lesznek, és ellenállnak mindenféle birodalmi törekvésnek.

Az EU államaira ma a legnagyobb veszélyt a globális nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró Soros-hálózat jelenti” – írja Orbán, aki szerint a Soros-hálózat évek óta azon dolgozik, hogy Európa bevándorlókontinens legyen.

Orbán szerint az EU bajban van, mert még az előző válságait sem heverte ki, így a koronavírus-járvány hatása még nagyobb gondot okozhat, aminek jelei már mutatkoznak: számos ország államadóssága, munkanélkülisége, gazdasági állapota kritikus szinten van.

Szerinte Soros a közélet legkülönbözőbb színterein is jelen van: politikusok, újságírók, bírók, bürokraták hosszú sora van Soros György fizetési listáján. És bár a milliárdos minden ellenségét korrupcióval vádolja, ő maga a világ legkorruptabb embere. Akit tud, lefizet és megvásárol” – írja a magyar kormányfő.

Azt is leírta, hogy Soros céljait szolgálja a joguralminak (rule of law) nevezett javaslat is, amely nem a jog uralmát (rule of law), hanem az erősebb jogát (rule of majority) ismeri el. Szerinte a demokrácia csak liberális, szerintünk keresztény is lehet – áll a levélben. Úgy látja, az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el: Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. 

A miniszterelnök a közösségi oldalán az írás mellé azt a bejegyzést tette, hogy ez a letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kétszer is lehetőséget kért Orbán Viktor válaszának közzétételére ugyanazon a platformon, de a Project Syndicate szerkesztői nem válaszoltak.

Legnépszerűbb cikkeink