Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szlávik: Akár napi 178 halott is lehetséges

Létrehozva:

szlávik jános infektológus, Forrás: atv.hu

Már 78 intézményben látnak el koronavírusos betegeket.

Egyáltalán nem kizárt az akár 178 halott naponta, de stabilizálódni látszik a kórházba kerülők száma” – mondta Szlávik János az ATV-ben.

A Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa azt is elmondta: teljesen természetes, hogy egyes gyógyszerek kikerülnek a javasolt készítmények közül. Jelenleg a favipiravir és a remdesivir az, amit leginkább használnak. A vérplazma szintén segíthet, de inkább a korábbi stádiumban lévő betegeknél használ.

A kórházak leterheltsége szintén szóba került: a kezdeti hat-hét kórház helyett már 78 intézményben látnak el vírusos betegeket, és Szlávik hangsúlyozta, hogy egyelőre bírják a terhelést a kórházak. Az egészségügyi dolgozók körében négy százalékos a fertőzöttség.

Az infektológus elmondta, hogy a férfiak többen hunynak el, mint az azonos korú nők, és továbbra is igaz, hogy főleg az idősebb korosztály veszélyeztetett. Kockázati csoportba pedig például a cukorbetegség, a dohányzás, a Down-szindróma, a kóros elhízás, illetve a szív- és érrendszeri betegségek tartoznak, de ezek mellett mindenkire veszélyes lehet a koronavírus.

 

Legnépszerűbb cikkeink