Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ausztria tovább szigorít

Létrehozva:

Egész napra kiterjesztik a kijárási korlátozást.

Bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva, és nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok, masszőrök, illetve fodrászok – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton.

Kivételnek számítanak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák és dohányboltok, bankok és postahivatalok, az állateledel-boltok, benzinkutak, mobiltelefonüzletek, hulladékkezelő cégek, valamint a kerékpár- és autóműhelyek is. Ezek reggel 6-tól este 7-ig tarthatnak nyitva.

Ausztriában a nap 24 órájára kiterjesztették a kijárási korlátozások érvényességét. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek életbe, és egyelőre december 6-áig lesznek hatályban.

Kurz elmondta: az a célja, hogy a mostani szigorú óvintézkedésekkel megmentse a karácsonyi időszakot.

Az ORF szerint néhány tartományban, például Karintiában, vagy Felső-Ausztriában továbbra is exponenciális növekedésre számítanak. Werner Kogler alkancellár elmondta: az iskolák továbbra is nyitva lesznek azoknak a gyerekeinek, akik létfontosságú munkát végeznek.

Orbán Viktor korábban többször is beszélt arról, hogy Ausztriát járványügyi szempontból laboratóriumnak tekinti, az eheti korlátozások is az osztrák intézkedések mintájára készültek.

Ahogy a Pesti Hírlap is megírta: jelenleg Ausztriában van a legtöbb új fertőzött a népességhez viszonyítva. A napi esetszám szerdán és csütörtökön is megközelítette a tízezret, ami többszöröse a tavaszi adatoknak. Összesen eddig közel 200 ezer ausztriai fertőződött meg, az áldozatok száma 1746.

Legnépszerűbb cikkeink