Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Pánikvásárlás tört ki Ausztria-szerte

Létrehozva:

A bécsi Mariahilfer Strassén egy cipőbolt előtt 200 méteres sor áll.

Ausztriában a legmagasabb a koronavírus-fertőzöttek aránya a népességszámra vetítve – derül ki az Our World in Data rangsorából. A hétnapos átlagot nézve Ausztriában 831 új fertőzött jut egymillió lakosra, és ezzel megelőzte Georgiát (781), Svájcot (743), Csehországot (674) és Szlovéniát (668). Azonban míg Svájcnak és Csehországnak látszólag sikerült megfékeznie a járvány terjedését, Ausztriában október közepe óta meredeken emelkednek a számok – írja az MTI.

Az egészségügyi rendszer túlterhelésének elkerülése érdekében Bécs úgy döntött, hogy szombaton további szigorításokat léptet életbe.

Orbán Viktor többször elmondta: Ausztriát járványügyben „laboratóriumnak” tekinti, a nálunk  november 11-től lépett életbe lépett szigorítások szinte egy az egyben megegyeztek az osztrákoknál már október 31-én bevezetett intézkedésekkel. Az osztrák sajtó úgy tudja, Sebastian Kurz kancellár rövidesen újabb szigorításokat fog bejelenteni, bezárnak az általános iskolák és a bevásárlóközpontok is.

Az oe24.at hírportál azt írja, az osztrákok a hírek hatására  pánikvásárlásba kezdtek szombaton, több bevásárlóközpontban százméteres sorok kígyóznak a pénztárak előtt. A Mariahilfer Strassén pedig 200 méteres sor alakult ki az egyik cipőbolt előtt, ami 50 százalékos kedvezménnyel kezdte el árulni termékeit.

Legnépszerűbb cikkeink