Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Még nem dőlt el, jogellenes-e az SZFE-s dolgozók sztrájkja

Létrehozva:

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában új eljárásra utasította a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkja ügyében a Fővárosi Törvényszéket.

Az SZFE vezetése szerdán az egyetem honlapján, azt írja: nincs döntés az egyetem október 1-je óta tartó dolgozói sztrájkja ügyében, így “a sztrájk jogellenessége tekintetében érdemi döntés nem született”.

A Fővárosi Törvényszék október 23-án kiadott első fokú ítéletében jogellenesnek minősítette az SZFE munkavállalóinak sztrájkját. A dolgozók október 28-án fellebbezést nyújtottak be a végzés ellen.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány, valamint az SZFE vezetése korábban, az első fokú ítélet kapcsán azt közölte, hogy az SZFE sztrájkbizottságának korábban megfogalmazott nyolcpontos követeléséből az egyetem vezetősége “kettőt teljesített, egy további pont, a korábbi munkarend szerinti munkavégzés is teljesült, a többi pontot a törvényszék jogszabályellenesnek ítélte”.

A sztrájkolók korábban azt írták, a munkáltatójuk felé megfogalmazott nyolcpontos követelés mellett egy kilencedikben a kormányhoz fordultak, azt kérve, hogy a modellváltási folyamatot teljes egészében állítsa le.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink