Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szerelem covid idején: több százmillióval támogathatja a kormány a focisták bérét

Létrehozva:

Van a járvány és vannak a fontos dolgok. 

A bejelentett, következő 30 napra érvényes rendkívüli intézkedések szerint az állam adókedvezmények, bértámogatások és ágazati kedvezmények formájában segíti a vállalkozásokat; pontokba szedve szabályozzák, hogy mely vállalkozások milyen kedvezményre, illetve támogatásra jogosultak – írja összeállításában a hvg.hu.

Az egyik passzus szerint „a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére ötven százalékának megfelelő összegű, munkaerőpiaci program szerinti támogatás nyújtható”, ezen kívül szociális, szakképzési és rehabilitációs hozzájárulást sem kell fizetniük cégeknek. Az érintettek között szerepelnek a profi sportolók és sportegyesületek, köztük a labdarúgóklubok is.

Az Mfor.hu januári beszámolója alapján egy átlagos magyar csapatnál 2018-ban a focisták bére éves szinten 1,3 milliárd forint volt, ami havi szinten 108 millió. Az összeg az elmúlt években csak emelkedett. Az persze klubonként különbözik, hogy mennyit szánnak a fizetésekre, az mindenesetre jelzésértékű, hogy a 444.hu szerint a MOL Fehérvár FC bérköltsége havonta 366 millió forint körül van.

A lap szerint így novemberben tehát akár több száz millió forintot is átvállalhat a kormány egy csapatnál.

A rendeletben a sportlétesítmény működtetése, sportegyesületi tevékenység, egyéb sporttevékenység is szerepel feltételként, utóbbi kettőnek a labdarúgóklubok is megfelelnek. A segítség feltétele, hogy a vállalkozások ne rúgjanak kis senkit, és rendben folyósítsák a béreket.

Legnépszerűbb cikkeink