Connect with us

Kiemelt hírek

Újabb drámai rekord: 90 halott

Létrehozva:

Bőven 4000 felett az új betegek és a kórházban ápoltak száma is.

4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést szerdán, ezzel 90 988 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 90 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2063 főre emelkedett, 21 232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 67 693 fő. 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen.

A fertőzöttek és az elhunytak száma folyamatosan emelkedik. A kormány keddi ülésén ezért visszaállította a rendkívüli jogrendet. Ma éjféltől életbe lép az éjszakai kijárási korlátozás. Éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén maradni, kivéve, ha dolgozni megy.

Újra életbe lépett az ingyenes parkolás, Budapesten sűríteni kell a járatokat munkanapokon reggel 7 és 9 óra között, valamint délután 15 és 19 óra között. Be kell zárni a szórakozóhelyeket és mostantól a rendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, maszkban. A rendőrség azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.

Az Operatív Törzs 67 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 42 osztályban és 16 iskolában digitális munkarendet.

Orbán Viktor szerda reggel azt is bejelentette, hogy további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken dolgoznak, és a cél, hogy ne kelljen további szigorításokat tenni.

Legnépszerűbb cikkeink